Historien bag Tattoo Ole

Når du sætter dig i stolen hos Tattoo-Ole i Nyhavn, slutter du dig til en broget skare af benhårde sømænd, letlevende damer, nervøse letmatroser og endda en enkelt konge, som har lagt sig under nålen i dette lokale igennem de sidste næsten 120 år. 

Tattoo-Ole Nyhavn 17 er formodentlig verdens ældste stadig fungerende tatoverings butik med lokale liggende i kælderen på Nyhavn 17. Bygningen i Nyhavn 17 er desuden ydersbevaringsværdig af Københavns Museum. Nyhavn 17 har altid huset alle typer for menesker. I gamle dage var Nyhavn fyldt med sømænd, glædes piger, forbrydere; det var den dårlige del af københavn.

Vi ved, at allerede i 1894 blev der tatoveret i kælderlokalerne. Den gang lå der en lille tobaksbutik, som husede et lille bord i hjørnet til tatoveringer. Historierne fortæller, at de også tatoverede langt inden i de små lokaler, og det samme skete oppe i baren på Nyhavn 17. Det var ikke svært at få lov til at udøve sin kunst ved et af bordene, men nu skal man også tænke på, at det var ikke nemt at få fat i sådan et udstyr den gang, derfor var du virkelig noget særligt. I 1919 bliver kælder lokalet brugt udelukkende som tatoveringsbutik af Hans Hansen, og derfra er butikken gået hånd i hånd uden at være lukket på noget tidspunkt, andet end hvis der er blevet lavet forbedringer, sygdom, weekend eller ferie.

Den første som vi kender, der tatoverede i Nyhavn 17, var Hans Hansen. Derefter havde Peter Severin butikken i 20´erne, Tato Holger var der i 30´erne, samtidig med at der har været mange flere end vi kender.

Derefter Tato-Jack, som stadig er en stor legende. Han var forud sin tid med sine flotte farverige tegninger. Han og hans familie på 2 voksne og 3 børn boede i butikken, og nu skal det siges, at vi taler om 30 kvm med ydervæggene; det var trænge kor dengang. På et tidspunkt skal Tato-Jack i fængsel og vil have Tato Ole til at passe butikken mens han er inde og sidder. Ole afviser hans tilbud og siger, at han ikke gider at passe butikken, men han vil gerne overtage den. Dette går Tato-Jack med til og derfor heder butikken Tattoo-Ole siden 1947.

Da Ole går bort i 1988, tager hans højre hånd over Danny Hansen sammen med Bimbo. Bimbo arbejdede i Nyhavn 37 en butik Tato-jack åbnede da han kom ud af fængslet. 

De var et godt makkerpar i mange år indtil Danny valgte at rejse til Tyskland, hvorefter Bimbo valgte at køre butikken videre.

I dag er det Lille Ole som er den første kvindelige indehaver af Tattoo-Ole. Hun arbejdede sammen med Bimbo siden 2007, og har drevet den siden hans død i 2010.

Kong Frederik d. 9 blev tatoveret i shoppen af Tattoo-Ole og han blev derfor kaldt kongernes Tatovør. Og han er stadig den største legende i tatovørernes verden.

Der er et Tatovering museum i Amsterdam, hvor man kan se en masse om butikken.

Det sammen kan man på Brandts museumet i Odense, hvor der er udstilling til 21/9- 2014 som Prins Frederik åbnede.

I kan også tage over til Belair Tattoo hos Frank Rosenkilde på Åboulevard 31 Frb C. Her kan I se hans fantastiske samling af hele tattoohistorien i danmark.

Der er så meget historie om butikken og denne side vil vokse med flere fortællinger, men dette bliver en lille bid I får indtil videre.

​Bestil tid hos Tattoo Ole

​Bestil via telefon eller kom forbi shoppen. Du er også velkommen til at skrive dig op til en tid gennem formularen.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

​Sanitet og renlighed

100% Sterile nåle og rør

✓ Førsteklasse kvalitets håndværk

✓ Special designede motiver​​

✓ Bedste materialer på markedet​

✓ Bedste kvalitet​​

​Tattoo Ole er også på Facebook. Du er velkommen til at besøge vores facebook-side og "synes godt om"

​Kontaktinformation

Tattoo Ole

Nyhavn 17, 1051 København K

CVR: 53054854

Tlf.: 33 15 90 86
E-mail: info@tattoo-ole.dk

​Åbningstider & Tidsbestilling

Tidsbestilling kan ske på telefonen, i shoppen eller med bookingformularen.

Åbningstider:
Tirsdag - lørdag 12 - 20

Tider på andre tidspunkter kan ske efter aftale.

​Find vej med Google Map

Tattoo Ole
Nyhavn 17
1051 København K
Tlf.: 33 15 90 86
info@tattoo-ole.dk